Pořizujete si novou podlahu a přemýšlíte, kterou zvolit? V současnosti je jednou z nejoblíbenějších podlahových krytin vinylová podlaha. Pokud ale vsadíte na SPC vinylovou podlahu, budete se těšit z krásné a vysoce odolné podlahy mnoho let.

SPC vinylové podlahy jsou vylepšenou verzí umělých vinylových podlah. Tuhá podlaha SPC se odlišuje od ostatních typů vinylových podlah svou jedinečně odolnou vrstvou jádra. Hlavním obsahem jádra SPC je prášek z přírodního kamene(až 65%), PVC pryskyřic (25%) a stabilizátorů (10%).

Toto složení zajišťuje vysokou odolnost vůči poškození, podlaha nepodléhá roztažným silám, je voděodolná, tlumí kročejový hluk, odolává teplu, můžete ji bez obav položit na původní podlahu a má stabilní zámkový spoj, který značně usnadňuje pokládku.

SPC vinylová podlaha nachází uplatnění i tam, kde se počítá s velkým zatížením. Takže je nejen vhodná do domácností, ale také do vytížených komerčních prostorů. Spolehnout se můžete na odolnost proti mechanickému poškození, voděodolnost, díky čemuž je vhodná i do koupelen, technických a suterénních místností, i na stabilní konstrukci. Další velkou předností SPC vinylu je bezesporu jednoduchá údržba. Stabilní deska a odolná nášlapná vrstva jsou zárukou nenáročného úklidu.