Hledáte podlahu, která něco vydrží? SPC vinylová podlaha je vyrobena z vodotěsného materiálu odolného vůči vlhkosti. Hlavní složkou SPC je prášek z přírodního kamene, to znamená, že mu podlaze nevadí voda a nedochází ani k tvoření nežádoucích plísní.

Velkou předností SPC vinylové podlahy je také tvarová stálost. Díky přírodnímu obsahu je totiž extrémně tvarově stabilní. Může být vystavena teplotě +80 °C, po dobu 6 hodin, při smršťování 0,13;s vlnitostí 0,2 mm.

SPC vinylová podlaha také dokáže odolávat ohni. Prošla požárním testem standardu CE, požární odolnost je Bfl-s1. To znamená, že je nehořlavá, plamen automaticky ustane za 5 vteřin. Neprodukuje toxické a škodlivé plyny.

Důležitou předností je také skvělá odolnost vůči oděru. Podlaha SPC má průhlednou vrstvu odolnou proti opotřebení. Testovací výsledek č. EN660-2: 1999 + A 1: 2003 je skupina T, což znamená vynikající odolnost proti opotřebení.

Jádro SPC je vyrobeno z vysoce kvalitního vápence a PVC pryskyřice, bez škodlivých materiálů, jako je benzen, formaldehyd a těžké kovy a bez ftalátů. Finální produkt prošel zkouškou, z více než 179 různých typů nebezpečných materiálů, chemikálií.

Bezpečnost je při výrobě podlah jedním z našich hlavních cílů. Výsledkem je speciálně vyvinutá struktura s protiskluzovou třídou. SPC vinylová podlaha se proto řadí do super jemné protiskluzové třídy.